Podelitev nagrad najboljšim tujim investitorjem FDI Award Slovenia 2019

Torek, 26. november 2019, ob 19:30
Kongresni center Brdo pri Kranju

NAGRAJENCI GALERIJA POSNETEK

ČESTITAMO NAGRAJENCEM FDI AWARD SLOVENIA 2019

VIDEO

VIDEO

VIDEOPodelitev nagrad najboljšim tujim investitorjem

Kreativni večer z navdihom

Z nagradami za najboljše tuje investitorje – FDI Award Slovenia želi vlada Republike Slovenije ovrednotiti izjemne prispevke tujih investitorjev v slovenskem poslovnem okolju. Tuji investitorji so ključni gradniki tako pri ustvarjanju novih delovnih mest in dodane vrednosti, kot pri raziskavah in razvoju, novih tehnologijah ter regijskih oziroma mednarodnih širitvah. Priznanja se podeljujejo najuspešnejšim podjetjem s tujim kapitalom, ki širijo svoje poslovanje in število zaposlenih v Sloveniji, spodbujajo inovativne in PAMETNE rešitve. Nagrade izkazujejo čast tako tujim lastnikom, slovenskim zaposlenim, kot njihovim dobaviteljem in kupcem, ki so osnovni gradniki njihovega uspeha.

Nagrade, ki jih SPIRIT Slovenija podeljuje že od leta 2006 dopolnjujejo širšo slovensko strategijo za privabljanje tujih neposrednih investicij, ki sodi med prioritetna področja tako Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo kot celotne vlade Republike Slovenije.

 

O javni agenciji SPIRIT Slovenija

Kaj je SPIRIT Slovenija?

Poslanstvo agencije je zagotavljanje konkurenčnosti in promocije slovenskega gospodarstva. SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter drugimi poslovnimi deležniki ponuja slovenskim podjetjem učinkovito in celovito podporo pri razvoju in promociji tako v Sloveniji kot tudi na globalnem konkurenčnem trgu. Svoje poslanstvo uresničuje s povezovanjem znanja in kompetenc na vseh ključnih področjih gospodarstva, s ciljem povečevanja dodane vrednosti, ustvarjanja kakovostnih delovnih mest in dolgoročne konkurenčnosti.

Ena od prioritet agencije je privabljanje tujih neposrednih investitorjev v našo državo, predvsem iz dejavnosti, ki ustvarjajo višjo dodano vrednost. Obstoječe tuje investitorje SPIRIT Slovenija podpira pri njihovi nadaljnji rasti in razvoju v slovenskem poslovnem okolju. Za najboljša tuja podjetja pa je agencija razvila inovativni program Nadaljnja rast in razvoj podjetij s tujim in mešanim kapitalom, ki temelji na podjetniškem pristopu.

 

OSREDNJA GOVORNICA

Tina Maze

Šampionka. Izjemno inteligentna in tenkočutna oseba. Umetnica. Lepotica. Gladiatorka. Smučarski genij. Vse to je Tina Maze in še mnogo več.

Najuspešnejša slovenska športnica vseh časov, nam bo v pogovoru z novinarjem Simonom Vadnjalom, razkrila, koliko orehov je morala streti - katere življenjske izzive in ovire v svojem življenju, je morala pametno in premišljeno rešiti, da je dosegla zastavljene cilje in vrhunske rezultate. Da je stopila na vrh Olimpa in sveta. Sogovornika bosta na igriv način trla orehe v zgodbi, za katero Tina v svoji biografski knjigi JAZ.TINA. pravi: »Zgodba se nikoli ne ponovi. Spreminja se, kot se spreminjamo mi sami. Če si bil zmagovalec včeraj, nikjer ne piše, da boš zmagovalec tudi jutri. Vse je potrebno narediti znova.« Streti nove in nove orehe.

VODITELJ VEČERA

Simon Vadnjal

Novinar, voditelj, medijski ustvarjalec in glasbenik, član skupine CoverLover.                                                                                                 

Človek mnogoterih talentov, za katerega lahko z gotovostjo trdimo, da je pustil velik pečat na področju slovenskega medijskega prostora. Vrsto let je bil soavtor televizijske oddaje Prava ideja, kjer je predstavil mnogo navdihujočih in uspešnih poslovnih zgodb. Navdih za svoje delo, polno novih projektov črpa iz edinstvenih zgodb samosvojih in uspešnih ljudi. S Tino sta se srečala že pri njenih 17. letih, ko je pogumno vstopala v vode profesionalnega športa.

GOSTITELJICA VEČERA

Ajda Cuderman

Direktorica javne agencije SPIRIT Slovenija

Podelitev nagrad najboljšim tujim investitorjem v Sloveniji je eden najpomembnejših poslovnih dogodkov v državi. Obstoječi tuji investitorji ste za Slovenijo izjemno pomembni, saj ste v našo državo prinesli odličnost, napredne tehnologije in bogate izkušnje. V svojih matičnih državah ponosno predstavljate Slovenske prednosti kot so naše vrhunsko znanje, visoka učinkovitost in zanesljivost. S hvaležnostjo sprejemamo vaše ambasadorstvo v tujini. Slovenija pa bo venomer s svojo razvojno naravnanostjo krepila vaše prihodnje uspešno poslovanje.

SLAVNOSTNI GOVORNIK Vlade Republike Slovenije

Zdravko Počivalšek

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo

»Tuji investitorji ste odličen dokaz, da je slovensko poslovno okolje prostor, kjer podjetništvo in uspeh živita v sozvočju. Veseli me, da vaši izjemni poslovni rezultati potrjujejo kvalitete Slovenije, tako izobraženo in motivirano delovno silo, konkurenčno davčno okolje, spodbudne davčne olajšave, kot edinstvenost naravnih lepot.«

DODATEK K VEČERU

Murat & Jose, slovenski raperski duo

MURAT & JOSE

Avtorja in tekstopisca, ki veljata za eno najuspešnejših in najbolj prepoznavnih imen slovenske hip hop scene.

Njuna avtorska besedila ne vsebujejo provokacij, kletvic, temveč s pozitivnim pristopom opozarjajo na napake, ki so izražene v duhovitih in metaforično bogatih štorijah. S svojim ustvarjanjem sta slovenski hip hop postavila na višji umetniški nivo. Leta 2009 sta postala uradna ambasadorja Sveta Evrope in Urada RS za narodnosti. Od leta 2012 nastopata tudi v kombinaciji z DJ JAMirkom.

 

DJ JAMirko

Kot glasbenik, DJ in producent je na svoji več kot 25 letni glasbeni poti z raziskovanjem novih zvokov ter drugačnih glasbenih pristopov prispeval ogromno, predvsem pri promociji urbane klubske kulture. V svetu glasbe je prisoten že od malih nog. Prihaja iz glasbene družine, violino je začel igrati že pri petih letih, s končano Akademijo za glasbo pa je od leta 1995 do leta 2000 soustvarjal v Orkestru Slovenske filharmonije. Redno nastopa v klubih po Sloveniji in Evropi in je eno najbolj uveljavljenih imen na slovenski klubski glasbeni sceni.

Mirko Vičentič Polič, pod umetniškim imenom JAMirko

HRESTAČ, kot ga še nismo videli

Plesna skupina, sestavljena iz vrhunskih slovenskih profesionalnih plesalcev.

Plesna skupina bo posebej za priložnost podelitve nagrad pripravila koreografijo, ki izhaja iz svetovno znanega baleta Hrestač – Petra Iljiča Čajkovskega. Baleta, ki polni baletne dvorane po vsem svetu ravno ob koncu leta, v novembru in decembru. Sodobni plesni spektakel bo v začetnih taktih zvest originalu, pozneje pa bo prešel v sodoben, udaren in čaroben ples.

VIDEO

Podelitve nagrad

 

Nagrade skozi čas

FDI Award Slovenia 2018