ZELENA.
USTVARJALNA.
PAMETNA.
Digitalna obeležitev najuspešnejših tujih investitorjev v letu 2020

FDI Award Slovenia 2020

Sreda, 16. december 2020, ob 16.00
//Digitalni dogodek//

NAGRAJENCI GALERIJA POSNETEK

ČESTITAMO NAGRAJENCEM FDI AWARD SLOVENIA 2020

VIDEO

VIDEO

VIDEO

VIDEODIGITALIZACIJA FORMATA


Zaradi pandemije Covid-19 se je svet obrnil na glavo in čeprav je za nekaj časa deloma obstal, je pomembno, da z njim ne obstanemo tudi mi! Okoliščinam navkljub je tako nadvse pomembno, da se zgodijo dogodki, ki so izobraževalne ter poslovne narave in s tem motivirajo ter inspirirajo vse udeležence, da tudi sami k neprijetnim okoliščinam pristopijo s pozitivnim odnosom. Vabljeni, da si ogledate posnetek našega digitalnega dogodka ter se pustite inspirirati in reinovirati svoje mišljenje s pomočjo letošnjih vrhunskih nagrajencev!

ČESTITAMO NAGRAJENCEM FDI AWARD SLOVENIA 2019

VIDEO

VIDEO

VIDEOPODELITEV NAGRAD FDI Award 2020

Digitalna obeležitev

Z ustvarjalnostjo in inoviranjem do napredka!
Letošnje leto je prineslo ogromno izzivov in sprememb, na katere se je potrebno odzivati hitro, z implementacijo modelov inoviranja, sestavljenih iz kreativnih idej, rešitev in prilagodljivih timov.

Le resnično inovativni ter vizionarski timi in podjetja so se uspela hitro prestrukturirati in reinovirati svoj poslovni model, ter tako v izzivov polnih časih, nadaljevati z nizanjem novih uspehov.

S podelitvijo nagrad za najboljše tuje investitorje – FDI Award Slovenia želi Vlada Republike Slovenije prepoznati, nagraditi in ovrednotiti izjemne prispevke tujih investitorjev v slovenskem poslovnem okolju.

Tuji investitorji so ključni gradniki tako pri ustvarjanju novih delovnih mest in dodane vrednosti, kot pri raziskavah in razvoju, novih tehnologijah ter regijskih oziroma mednarodnih širitvah. 

Letošnja podelitev nagrad bo potekala malce drugače kot običajno – inovativneje, a zato nič manj povezovalno. Preselila se bo namreč na splet, kjer boste lahko na prav posebnem digitalnem dogodku spoznali letošnje nagrajence.

 

O javni agenciji SPIRIT Slovenija

Kaj je SPIRIT Slovenija?

Poslanstvo agencije je zagotavljanje konkurenčnosti in promocije slovenskega gospodarstva. SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter drugimi poslovnimi deležniki ponuja slovenskim podjetjem učinkovito in celovito podporo pri razvoju in promociji tako v Sloveniji kot tudi na globalnem konkurenčnem trgu. Svoje poslanstvo uresničuje s povezovanjem znanja in kompetenc na vseh ključnih področjih gospodarstva, s ciljem povečevanja dodane vrednosti, ustvarjanja kakovostnih delovnih mest in dolgoročne konkurenčnosti.

Ena od prioritet agencije je privabljanje tujih neposrednih investitorjev v našo državo, predvsem iz dejavnosti, ki ustvarjajo višjo dodano vrednost. Obstoječe tuje investitorje SPIRIT Slovenija podpira pri njihovi nadaljnji rasti in razvoju v slovenskem poslovnem okolju. Za najboljša tuja podjetja pa je agencija razvila inovativni program Nadaljnja rast in razvoj podjetij s tujim in mešanim kapitalom, ki temelji na podjetniškem pristopu.

 

OSREDNJI GOVORCI

Nagrajenci FDI award 2019

POPOTNICA NAGRAJENCEV FDI AWARD 2019

Popotnico letošnjim novim nagrajencem bodo izrekli nagrajenci preteklega leta – v letu, ko je gospodarstvo pretresala pandemija Covid-19 je namreč še toliko bolj dragoceno, da med seboj delimo izkušnje in dobre prakse, ter tako s skupnimi močmi inoviramo in kreiramo novo realnost!
Z nami bodo: Anton Zupančič direktor podjetja Systemair d.o.o., Laura Coconea, vodja pisarne za inovacije in Jure Kranjec, vodje oddelka za raziskave in razvoj iz podjetja Swarco Lea d.o.o., ter Mojca Markizeti, vodja trajnostnega razvoja in regulative iz podjetja Iskraemeco d.d.

VODITELJICA

Petra Kovič

Odgovorna urednica Sveta kapitala

Petra Kovič je od leta 2016 odgovorna urednica Sveta kapitala, ki se je z letom 2020 prelevil v ugledno samostojno mesečno edicijo pod okriljem Dela, pod težo pandemije pa svojo vsebinsko naravnanost prelevil na spletno stran www.svetkapitala.si.  V zadnjem obdobju se podpisuje pod serije podcastov v okviru Sveta kapitala z imenom Svet kapitala s Petro, v kateri daje prostor in čas mladim, drznim in out of box podjetnikom in podjetnicam. Pred prihodom v časopisno hišo, je 15 let delovala kot novinarka in dnevna urednica na Radiu Slovenija, Valu 202. Na radiu je pripravljala oddaje s polja gospodarstva in kulture, v katerih so se zvrstili najvidnejši odločevalci slovenske družbe.

GOSTITELJ PODELITVE NAGRAD

dr. Tomaž Kostanjevec

v. d. direktorja javne agencije SPIRIT Slovenija

Tradicionalna podelitev priznanj in nagrad najboljšim tujim investitorjem, ki so v preteklem letu ustvarili izjemne rezultate ter pomembno prispevali k razvoju slovenskega gospodarstva, je postala eden pomembnejših poslovnih dogodkov v državi. Z njim želimo uspešne tuje investitorje promovirati kot pozitiven vzgled in primere dobrih praks v slovenskem poslovnem okolju ter ovrednotiti pozitivne učinke, ki jih ta podjetja prinašajo k nam. Tuji investitorji ste namreč izjemno pomembni tako pri ustvarjanju novih delovnih mest in dodane vrednosti, kot pri raziskavah in razvoju, novih tehnologijah ter regijskih oziroma mednarodnih širitvah, obenem pa ste ambasadorji slovenske države v vaših matičnih državah. Ponosni smo, da ste si za svoje poslovanje izbrali prav našo državo!

SLAVNOSTNI GOVORNIK Vlade Republike Slovenije

Zdravko Počivalšek 

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo

V čast nam je, da bo tudi letos častni govorec na nagradah FDI Award minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravko Počivalšek.  V nagovoru bo komentiral stanje tujih investicij v slovenskem poslovnem okolju, s posebnim poudarkom na zahtevnih okoliščinah, v katerih se je v letu 2020 znašlo ne le slovensko, temveč tudi globalno gospodarstvo.

VIDEO UTRINKI

Podelitve nagrad 2020

 

Nagrade skozi čas

FDI Award Slovenia 2019
FDI Award Slovenia 2018